www.medium-david.nl
Medium David bied hulp vanuit zijn zielsovertuiging ,oprecht en inzichtelijk


google-site-verification=BmC9gO0ZiW80yWkiX0f0VPOgjL73HWEAYW50


 Angst, hyperventilatie, Stress, Burn-out, Wat te doen ?


Medium David heeft een psychologische achtergrond ,en kan ook telefonisch hulp bieden. Geeft u dat wel even aan

als u hem belt. Immers dan is de gesprekstijd langer. 


Bemoediging

Denk eraan dat het leven je altijd leidt en nooit misleidt

Als we eenmaal een beslissing hebben genomen, zijn we op weg

Als je vastberaden en energiek aan de slag kunt gaan en plezier hebt in wat je doet, hangt helemaal af of je in jezelf gelooft. Vraag jezelf dus af “geloof ik werkelijk dat ik het kan?”

Mislukkingen bestaan niet, er zijn alleen kansen

Geloof dat je het kan, want je kunt het ook


Tips

Om een gelukkig gevoel te ervaren, is het nodig dat er ruimte in je hoofd wordt gemaakt voor positieve emoties. Denk hierbij aan emoties als plezier, hoop, tevredenheid, dankbaarheid en liefde.

Als we er daarnaast een gewoonte van maken om deze positieve emoties op te zoeken, veranderen we en groeien we… en alle negatieve entiteiten hebben geen zin meer om jou nog te belagen.

Allereerst is angst een “gevoel”  het tegenover gestelde van  nieuwsgierigheid.

Maar niet helemaal  Probeer anders te staan in je angstgedachten, in plaats van ramp  denken.

je moet er anders over denken. Beter is “Ik ben benieuwd hoe het afloopt” Snap je, dan valt al een hoop angst weg

Destructieve  invloeden ( afbrekende gedachten) in die gedachten  die breken ons af en saboteren ons eigen leven.

Wanneer we de energie van de aarde missen, zijn we vaak overal met onze gedachten, behalve in het hier en nu En het hier en nu is het enige waar we daadwerkelijk zouden moeten zijn.

Aarden

Aarden begint met zoveel mogelijk in de goede houding staan: voeten recht onder je, op schouderbreedte, voeten wijzen naar voren. Je knieën zijn licht gebogen en niet op slot. Je bekken is licht naar voren gekanteld, je billen zwaar, ze hangen naar de grond. Je trekt geen holle rug. Je borstkas is vooruit gericht. Je hoofd rechtop. Je schouders en armen mogen zwaar zijn, je hoeft ze niet te tillen, laat ze maar los. 


Ook je nek en gezicht- en kaakspieren mogen los en ontspannen zijn, voel ze zacht en zwaar worden. Let er bijv. eens op of je je kaken op elkaar klemt, of dat ze ontspannen zijn. Een tip hiervoor: druk met het puntje van je tong licht tegen je bovenste verhemelte, vlak achter je boventanden. Hierdoor ontspan je je kaken.


Door een goede basishouding zorg je dat je energie kan doorstromen en dat er verbinding is tussen de boven- en onderkant van je lichaam, en tussen hemel en aarde. Je haalt, als je stevig op je voeten staat, de kracht uit de aarde, ipv uit je rug. Als je een holle rug maakt, wordt de verbinding tussen boven- en benedenkant van je lichaam moeilijker. Als je met je aandacht, energie en spanning vooral bovenin je lichaam zit (vooral in je hoofd, en nek- en schoudergebied) kan dit leiden tot klachten, zoals nekklachten, hoofdpijn, gespannen spieren etc.


Ook energetisch gezien zit je dan teveel in je hoofd (in de hogere chakra’s) en voel je je te weinig gegrond. Dit kan leiden tot steeds verdergaande klachten,

zoals licht in je hoofd worden,

duizelig, tot en met vervreemding,


Kom tot rust met ontspanningsoefeningen


Echt ontspannen wordt steeds moeilijker in een tijd waarin alles steeds maar sneller lijkt te gaan. Toch is het van levensbelang om af en toe tot stilstand te komen en even volledige ontspanning te ervaren.

Door te ontspannen krijgt je lichaam de mogelijkheid om zich te herstellen van de dagelijkse stress. Door kleine momenten van ontspanning in te bouwen (bijvoorbeeld door regelmatig ontspanningsoefeningen uit te voeren) voorkom je lichamelijke klachten en kom je bovendien beter in je vel.


Hieronder vind je vijf simpele ontspanningsoefeningen die je zelf eenvoudig kunt uitvoeren. De meeste ontspanningsoefeningen kun je het beste uitvoeren op een rustige plek (zoals thuis). Sommige ontspanningsoefeningen zijn echter ook geschikt voor op je werk of zelfs in bijvoorbeeld het openbaar vervoer.

Ontspanningsoefening 1: Ontspan en ervaar je lichaam

In deze ontspanningsoefening leer je om zonder te oordelen iedere sensatie in je lichaam te ervaren. Ga rustig liggen op de grond, sluit je ogen en ontspan jezelf.

 1. Verplaats je aandacht naar je lichaam. Voel hoe je lichaam op de grond drukt. Adem rustig in en uit, en voel hoe je bij iedere uitademing verder in de grond zakt. Neem je tijd.
 2. Zodra je lekker ontspannen bent verplaats je je aandacht naar je linker kleine teen. Voel hoe de aandacht naar je teen vloeit. Verplaats je aandacht vervolgens rustig naar je andere tenen, je voet, je kuiten en de rest van je been.
 3. Verplaats vervolgens je aandacht naar je andere voet, en herhaal deze stap. Verleg vervolgens je aandacht naar boven, en ‘scan’ je lichaam rustig. Voel de aandacht door je lichaam gaan, en voel hoe je bij iedere uitademing dieper ontspannen raakt. Steeds als je ergens spanning voelt zitten houd je de aandacht even stil, ontspan je deze plek en ga je verder.


Deze eenvoudige ontspanningsoefening wordt ook wel de ‘bodyscan’ genoemd omdat je in gedachten je hele lichaam scant.

Ontspanningsoefening 2: Aanspannen en ontspannen

Deze ontspanningsoefening is geschikt voor iedereen die spanning voelbaar opslaat in zijn lichaam. Ga ontspannen zitten op een stoel. Deze ontspanningsoefening kun je ook uitvoeren op kantoor.

 1. Laat je armen langs je lichaam hangen. Bal je vuisten en span alle spieren in je onder- en bovenarmen stevig aan. Maak je spierballen zo hard mogelijk. Ontspan vervolgens weer, en herhaal deze stap zo nodig.
 2. Span nu de spieren in je gezicht aan. Knijp je ogen, mond, neus en kaken samen en ontspan je gezicht na een paar tellen (doe dit bij voorkeur als er geen collega’s in de buurt zijn, het ziet er erg belachelijk uit).
 3. Span je schouders en buikspieren aan door je schouderbladen naar elkaar toe te bewegen en je buik aan te spannen. Doe je borst vooruit.
 4. Haal je schouders op en span ze stevig aan, laat ze vervolgens ontspannen zakken.

Je kunt deze simpele ontspanningsoefening eenvoudig meerdere keren per dag uitvoeren op je werk of thuis.

Ontspanningsoefening 3: Masseer je lichaam

Door jezelf even te masseren kun je spanningen in je lichaam snel en eenvoudig laten ontsnappen. Deze ontspanningsoefeningen kun je makkelijk uitvoeren in bed of na het douchen.

 1. Masseer je voeten door ze van bovenaf beet te pakken en met je vingers in je voetzolen te duwen. Je voeten bevatten veel zenuwuiteinden. Door je voeten te masseren kun je je hele lichaam kalmeren.
 2. Smeer jezelf na het douchen aandachtig in met bodylotion. Masseer je lichaam iets steviger dan je normaal zou doen als je bodylotion opsmeert. Beweeg met je handen steeds richting je hart.
 3. Geef jezelf een simpele hoofdmassage door met je vingertoppen cirkelvormige bewegingen te maken door je haar.
 4. Masseer zelf je onderrug, je kuiten, bovenbenen en schouders voor extra ontspanning.


Je hoeft niet te wachten tot iemand zin heeft om jou te masseren om er toch de voordelen van te ervaren. Zelfmassage is dan misschien minder lekker, het helpt wel degelijk bij het afvoeren van spanning. Bovendien kun je deze ontspanningsoefeningen meestal uitvoeren waar en wanneer je maar wilt.

Ontspanningsoefening 4: Concentreer je op een mantra

Een mantra is een geluid of een zin die je helpt om tot rust te komen. Door voor jezelf een mantra te bepalen kun je op willekeurige momenten weer even tot jezelf komen. Deze ontspanningsoefening kun je in principe altijd en overal uitvoeren.

 1. Kies een mantra waarvan jij rustig wordt. Ga rustig zitten en luister naar je gevoel. Zeg een paar mantra’s, en merk op welke zin je het meest ontspannen maakt. Effectieve mantra’s zijn: “Ik ben liefde”, “Ik ben ontspannen” of “Alles is perfect”.
 2. Zeg deze zin tegen jezelf wanneer je je gespannen voelt. Je kunt het hardop zeggen (of schreeuwen) wanneer je bijvoorbeeld in de auto zit, of het in jezelf zeggen wanneer je in openbare ruimtes bent.
 3. Stop iets in je zak dat je eraan herinnert om deze zin uit te spreken. Bijvoorbeeld een kraal of een steentje. Steeds als je je hand in je zak steekt voel je dit steentje, en zeg jij in jezelf “Ik ben liefde”.


Door regelmatig een ontspannende zin uit te spreken oefen je invloed uit op je onderbewuste. Hoe vaker jij dit soort dingen tegen jezelf zegt, des te meer effect het op je hersenen zal hebben. Deze ontspanningsoefening lijkt heel eenvoudig maar hij kan bijzonder effectief zijn.

Ontspanningsoefening 5: Stap in een luchtbel

Deze ontspanningsoefening daagt je uit om je helemaal te verplaatsen in een situatie die heerlijk ontspannend voelt. Je kunt deze oefening overal toepassen waar je even de tijd hebt om weg te dromen (dus niet tijdens het autorijden!).

 1. Ga rustig zitten of liggen, sluit je ogen, adem een aantal keer rustig in en uit en voel hoe de spanning verdwijnt.
 2. Stel je voor dat er zich een luchtbel om je heen vormt, en voel hoe je langzaam begint te zweven.
 3. Jij kunt de luchtbel besturen. Je kiest ervoor om rustig de kamer uit te vliegen en op te stijgen. Jij kunt kiezen waar je naartoe wilt. Wat zegt je gevoel?
 4. Land rustig op de plek waar je het liefst zou willen zijn. Denk hierbij aan een rustig strand, een mooie bloementuin, midden in een oneindig grasveld, wat jou het meest ontspannen maakt.
 5. Blijf zo lang op deze plek als je wilt. Probeer de sensatie zo echt mogelijk te maken voor jezelf. Ruik de bloemen, voel de wind, hoor de vogels. Zodra je klaar bent stap je terug in je luchtbel, en laat je jezelf terug naar de realiteit vliegen.


Het is soms heerlijk om gewoon even weg te dromen. Door de visualisatie zo echt mogelijk te maken voor jezelf kan deze ontspanningsoefening je echt nieuwe energie geven. Lukt het de eerste keer niet zo goed? Geen zorgen, visualisatie kun je trainen. Je zult zien dat deze ontspanningsoefening de volgende keer een stuk eenvoudiger is!

Meer ontspanningsoefeningen

De bovenstaande ontspanningsoefeningen helpen je op een simpele manier lekker te ontspannen. Wil je kennismaken met meer ontspanningsoefeningen? De onderstaande boeken bevatten tientallen verschillende ontspanningsoefeningen voor elke situatie en elke gelegenheid! ( Met dank aan so Chicken)

E-mailen
Bellen
Map
Info