www.medium-david.nl
Medium David bied hulp vanuit zijn zielsovertuiging ,oprecht en inzichtelijk

Relatieherstel


Wees eerlijk en specifiek over je gevoelens.

Ter verbetering van je communicatie met je partner, is het belangrijk dat je mogelijke misverstanden of miscommunicatie probeert te voorkomen. Een manier om dit te doen is door naar je partner toe specifiek, duidelijk en direct te zijn over je gevoelens en verlangens. Als je denkt dat je partner je relatie aan het verwaarlozen is, wees dan eerlijk en duidelijk over hoe en waarom dit je dwarszit.

• Dit kan een eenvoudige opmerking zijn: "Ik vind dat we elkaar de laatste tijd zo weinig zien en ik mis het bij je zijn, gewoon met z'n tweeën." Je kunnen vervolgens voorstellen om samen uit eten te gaan of er een romantische avond van te maken, alleen met z'n tweeën. Je intenties zijn duidelijk voor je partner en je kunt er zeker van zijn dat je probeert te communiceren met je partner.


• Probeer je daarnaast tijdens een meningsverschil te richten op dat waar je boos of overstuur over bent, in plaats van al je problemen tegelijk proberen te bespreken. Als je voelt dat jullie niet genoeg tijd samen doorbrengen, focus de discussie dan op hoe jullie elkaar vaker kunnen zien en tijd voor elkaar kunnen reserveren. Als de onenigheid gaat over de huishoudelijke taken, zoals het buitenzetten van het vuilnis, richt de discussie dan op de suggestie dat jullie beide nagaan waarom het belangrijk is om het vuilnis buiten te zetten.


• Vermijd dat de discussie over het vuilnis gaat over hoezeer je partner niet gericht is op huishoudelijke taken of hoe lui je partner is, of onachtzaam. Behandel één kwestie per keer, zodat het voor jullie beide niet te veel wordt en de onenigheid escaleert in een scheldpartij.
•                   

    Om het actief luisteren te oefenen, focus je je aandacht op je partner en laat je deze uitspreken, zonder onderbreking. Je moet vervolgens herhalen wat je partner heeft gezegd, maar dan wel in je eigen woorden. Je hoeft het niet eens te zijn met wat je partner heeft gezegd, maar je laat op deze manier wel zien dat je de ander begrijpt en bereid bent om zijn punten in een gezonde uitwisseling van gevoelens en gedachten te bespreken, in plaats van in een scheldpartij.

Bron : wikiHow

E-mailen
Bellen
Map
Info